Cibulková sa prebojovala do druhého kola v Melbourne

14.01.2013 Celý región

Melbourne 14. januára (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Finalistka minulotýždňového podujatia v Sydney si v úvodnom kole napriek nevydarenému začiatku poradila s iba 16-ročnou Austrálčankou Ashleigh Bartyovou za 1:55 h v troch setoch 3:6, 6:0 a 6:1.
Nasadená pätnástka nastúpi v 2. kole proti Ruske Valerii Savinychovej. Cibulková má v Melbourne už istú prémiu 45.500 austrálskych dolárov a 100 bodov do svetového rebríčka WTA, jej doterajším maximom v Melbourne Parku je osemfinále z roku 2009.
Cibulková mala hneď v úvodnom geme zápasu s Bartyovou k dispozícii dva brejkbaly. Austrálčanka ich však aj vďaka dvom skvelým stopbalom odvrátila, vo štvrtom geme prelomila podanie Slovenky a ujala sa vedenia 3:1. Cibulková síce vzápätí kontrovala rebrejkom a vyrovnala na 3:3, no ďalšie tri hry sa stali korisťou Bartyovej. Mladá Austrálčanka hrala v prvom sete odvážne, jej údery mali potrebnú dĺžku i razanciu. Cibulková naopak robila priveľa nevynútených chýb najmä z bekhendu.
Na začiatku druhého dejstva Slovenka odvrátila dva brejkbaly, čo ju výrazne povzbudilo. V ďalších minútach trikrát získala Bartyovej servis a uštedrila jej "kanára". Cibulková sa postupne dostala do správneho rytmu, začala dominovať v dlhých výmenách od základnej čiary a na jej konto pribúdali winnery z forhendu i bekhendu. Aj rozhodujúce dejstvo bolo v réžii favorizovanej svetovej štrnástky. Cibulková po rýchlom brejku odskočila Bartyovej na 3:0 a za stavu 5:1 premenila pri vlastnom servise v poradí štvrtý mečbal.
Cibulková po postupe do 2. kola netajila spokojnosť. "Zápas proti Bartyovej nebol vôbec ľahký. Austrálčanka, ktorá štartovala na turnaji s voľnou kartou, hrala v prvom sete naozaj veľmi dobre. Nemala čo stratiť a vychádzali jej údery. Na začiatku druhého dejstva som si podržala podanie, čo bol dôležitý moment, potom sa zápas začal otáčať na moju stranu. Dokázala som sa presadiť svojou hrou," povedala Slovenka v prvom interview priamo na kurte.
 

Vyberte región